KategorijaFilter
 
 
 
 
 
 

KAKO ODABRATI SAVRŠENI SAT?

Zlatni, srebrni ili rose gold? Kožni i metalni remeni – koji odabrati? Koji su modeli trenutno u trendu? Ako Vas muče ova pitanja, rado ćemo Vas posavjetovati u ovom blogu!

  Želite li odabrati savršen sat koji će vam savršeno pristajati? Posavjetovat ćemo vas kako odabrati!

ZAVIRIMO U PROŠLOST

Stoljećima unazad, sat predstavlja predmet iznimne vrijednosti za vlasnika. Prvi džepni sat pojavio se 1511. godine, kada je mogućnost skrivanja vremena u džepu značila veliku senzaciju. Sigurno ne biste rekli da je prvi ručni sat bio ekstravagantan komad dizajniran isključivo za dame.

Unatoč tome, ručni satovi su postali popularan modni dodatak u cijelom društvu. U današnje vrijeme na satove ne gledamo kao na pravo ‘‘čudo‘‘ koje nam omogućuje da posjedujemo vrijeme. Ručni  satovi postali su popularan modni dodatak koji predstavlja osobnost ili modni ukus vlasnika i stilski nadopunjuje cjelokupni izgled.

KOJE VRSTE SATOVA POZNAJEMO?

Kao prvi korak trebalo bi odlučiti koju vrstu sata želite nositi.

Mehanizam je srce svakog sata i može biti mehanički ili elektronski .  Mehanički mehanizam vrhunac je urarstva, pokreće ga opruga koja se mora redovito navijati. Mehanizam ovakvih satova često biva otkriven kako bi se naglasila njihova točnost i jedinstvenost. Međutim, češće se koriste elektronski mehanizmi koji su točniji i pristupačniji. Najpopularniji je Quartz mehanizam s analognim kazaljkama. Digitalni satovi, koji prikazuju vrijeme pomoću brojeva na zaslonu ili u kombinaciji s analognim kazaljkama, postaju sve popularniji.

Mehanički, elektronski, analogni ili digitalni? Sada kada ste odabrali vrstu sata, morate uzeti u obzir prigodu u kojoj ćete ga najčešće nositi.

SPORTSKI SAT KAO PODRŠKA AKTIVNOM NAČINU ŽIVOTA

Idealan sat treba da predstavlja Vaš stil života. Ako ste sportski tip, zasigurno ćete cijeniti izdržljiv i vodootporan sat s raznim značajkama i mogućnostima. Važno je da su satovi izdržljivi i prikladni za predviđenu uporabu, pa se za izradu kućišta i remena koriste plastični i kompozitni materijali. Omiljeni sportski satovi su npr. Casio G-Shock satovi, izrađeni od čelika i vrlo izdržljive plastike, s pouzdanim kvarcnim mehanizmom koji sadrže brojne značajke.

Skuplji modeli imaju napredne značajke kao što su kompas, visinomjer, mjerač tlaka i slično. Ako vas zanimaju pametni satovi koji imaju značajke kao što su GPS, barometar, mjerenje brzine, senzor otkucaja srca itd. svakako vrijedi spomenuti satove Samsung ili Garmin.Takvi pametni satovi postat će Vaš najbolji trening partner i pružit će Vam puno korisnih informacija o Vašim aktivnostima.

ZA DRUŠTVENE DOGAĐAJE BIRAJTE ELEGANCIJU

Elegantan dizajnerski sat bit će prikladan za posebne svečane prigode i kulturne događaje. No, postoje pravila nošenja ručnog sata uz svečanu odjeću na koja ne smijete zaboraviti. Sat mora izgledati pristojno, decentno a ako je potrebno lako se može sakriti ispod rukava. Uostalom, ne želite da Vam masivni sat ošteti ili izobliči manšetu ili rukav. Materijal kućišta treba odgovarati materijalu drugog nakita koji nosite. Također je važno odabrati pravi remen. U slučaju metalnog remena vrijedi ono što smo već spomenuli. Ako ste odabrali kožni remen, zapamtite treba odgovarati boji Vaših cipela, remena za hlače ili boji torbice. Omiljeni proizvođači elegantnih satova prikladnih za svečane prigode su Certina, Citizen, Gant.

SATOVI ZA SVAKU PRIGODU

Uz satove za svakodnevno nošenje ili univerzalne satove dobivate kombinaciju stilskih zahtjeva, udobnosti i trajnosti. Ako ne namjeravate kupiti više satova, odaberite neki od popularnih modela ručnih satova Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Emporio Armani koji spajaju lijep dizajn i funkcionalnost. Odaberite sat za svakodnevno nošenje prema trenutnim trendovima ali ne zaboravite da mora naglasiti vašu osobnost i stil. Ako ste ekstravagantni tip, nemojte se bojati eksperimentirati i posegnite za manje tradicionalnim satom iz radionice Dolce & Gabana ili Versace. Ljubitelje čistih oblika i minimalizma svakako će privući klasični modeli Daniel Wellington, gdje možete birati između kožnih ili tekstilnih remena.

LUKSUZNI KOMADI

Čeznete li za dragocjenim komadom? Ne ustručavajte se posegnuti za ekskluzivnim markama poput Breitlinga, Hublota ili Tag Heuera, čija se cijena kreće od nekoliko stotina pa sve do nekoliko tisuća kuna.  Niste pronašli model koji tražite?  Ne ustručavajte se kontaktirati našeg menadžera prodaje na bondie@bondie.eu.

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći pri odabiru savršenog sata. Zapamtite da vam se na prvom mjestu sat mora svidjeti i da se morate osjećati ugodno dok ga nosite. Ako i dalje niste sigurni koji model odabrati, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo vam pomoći!

  

 
 
 
Posjetili ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potpuna (desktop) verzija